18.00
Tilaa ennen 18.00: tilauk- sesi lähetetään samana päivänä! Toimitusajat

Rekisteriseloste

Henkilötietosi

 

Johdanto

Tämä tietosuojakäytäntö koskee Adlibris-konsernia ja palveluita, joita Adlibris AB, organisaationumero 556261-3512, tarjoaa Adlibris-konsernin verkkosivustoilla, palveluissa ja sovelluksissa (”Palvelut”), mukaan lukien konsernin tytäryhtiöitä ja tavaramerkkejä (”Adlibris”, ”Discshop”, ”Kökets Favoriter”, ”Odla”, ”Makujakauppa”, ”Type & Tell”, ”Letto” ja ”me”). Yhtiöt, jotka kuuluvat Adlibris-konserniin, ovat::

  • Adlibris AB (konsernin emoyhtiö) 556261-3512
  • Adlibris Oy 0195663-7
  • Adlibris AS 990 335 214
  • Makujakauppa Oy 2840501-8
  • Adlibris Kök AB 559017-7589
  • Odlanu I Sverige AB 556725-9493
  • Discshop Svenska Näthandel AB 556604-9952
  • Discshop Alandia AB 1932506-7

Jos ei toisin ilmoiteta, on Adlibris AB henkilötietojen, jotka kerätään tässä tietosuojakäytännössä käsittävien tuotteiden ja palveluiden kautta, tietosuojavastaava.

Käytämme asiakkaistamme ja käyttäjistämme keräämiämme tietoja seuraavia neljää pääasiallista tarkoitusta varten:

  • ylläpitääksemme liiketoimintaamme sekä toimittaaksemme (mukaan lukien kehittääksemme ja räätälöidäksemme) tarjoamiamme tuotteita ja palveluita
  • tarjotaksemme käyttäjille henkilökohtaisesti räätälöityjä palveluita
  • lähettääksemme käyttäjillemme viestintäsisältöä, mukaan lukien tietoa kampanjoista
  • markkinoidaksemme palveluita ja esittääksemme mainossisältöä omissa palveluissamme ja mainoksia tukevilla verkkosivustoilla.

Näistä syistä yhdistämme keräämiämme tietoja, jotta voimme tarjota sinulle entistä sujuvamman, yhdenmukaisemman ja henkilökohtaisemman käyttökokemuksen.

Joihinkin tarjoamiimme Palveluihin voidaan soveltaa myös täydentäviä tietosuojakäytäntöjä. Tutustuthan kyseisiin käytäntöihin, kun asioit jossakin Adlibris-konsernin yhtiössä ja teet tilauksen, ilmoittaudut tapahtumaan, osallistut kilpailuun, lataat sovelluksen, ostat tuotteen tai palvelun tai rekisteröidyt käyttäjäksi. Ruotsin ulkopuolisissa Adlibris-konsernin yhtiöissä noudatetaan niitä ehtoja, jotka annetaan tiedoksi kyseisessä maassa.

Alta voit lukea, miten käytämme henkilötietoja, miten se vaikuttaa yksityisyydensuojaasi ja miten voit käyttää oikeuksiasi. Pääset eri kohtiin napsauttamalla linkkejä.

Sisällys

  • Keräämämme henkilötiedot
  • Henkilötietojen käyttö
  • Räätälöidyt palvelut
  • Henkilötietojen jakamisen syyt
  • Pääsy omiin henkilötietoihin ja tietojen tarkistaminen
  • Oikeutesi
  • Henkilötietojesi suojaaminen
  • Henkilötietojen tallentaminen ja käsittely
  • Henkilötietojen säilyttäminen
  • Muutokset tietosuojakäytäntöön
  • Yhteystiedot
  • Muutoshistoria

 

Keräämämme henkilötiedot

Keräämme henkilötietoja voidaksemme varmistaa Palveluidemme tehokkaan toiminnan ja tarjota sinulle parhaan mahdollisen käyttökokemuksen. Jotkin näistä tiedoista luovutat meille suoraan, esimerkiksi kun luot tilin jossakin verkkokaupassamme tai sovelluksessamme, hallinnoit jonkin Palvelun käyttäjätiliäsi, ostat tuotteen myymälästämme, ilmoittaudut tapahtumaan, lataat sovelluksen ja rekisteröidyt käyttäjäksi, tilaat uutiskirjeen tai otat yhteyttä tukipalveluumme. Keräämme osan tiedoista seuraamalla, miten käytät Palveluitamme ja tuotteitamme. Tämä tapahtuu esimerkiksi käyttämällä evästeitä verkkosivustoillamme ja vastaanottamalla laitteellasi käyttämiesi ohjelmien lähettämiä käyttötietoja.

Voimme myös vastaanottaa henkilötietoja kolmansilta osapuolilta. Tällaiset kolmannet osapuolet voivat vaihdella eri aikoina, mutta niihin ovat aikaisemmin lukeutuneet:

  • tietojen välittäjät, joilta ostamme demografisia tietoja täydentääksemme jo keräämiämme tietoja
  • sosiaaliset verkostot, kun sallit jollekin Adlibris-konsernin tuotteelle pääsyn tietoihisi yhdessä tai useammassa verkostossa
  • kumppanit, joiden kanssa teemme yhteistyötä tarjotaksemme palveluita tai osallistuaksemme yhteiseen markkinointitapahtumaan
  • julkisesti saatavilla olevat lähteet, esimerkiksi avoimet viranomaistietokannat tai muut julkiset tietolähteet.

Jos päätät olla luovuttamatta tietojasi, jotka ovat välttämättömiä jonkin tuotteen, palvelun tai toiminnon käyttämiselle, on mahdollista, ettet pysty käyttämään kyseistä tuotetta tai toimintoa.

Keräämämme tiedot riippuvat asiayhteydestä, tekemistäsi valinnoista ja yksityisyydensuoja-asetuksistasi sekä käyttämistäsi tuotteista ja toiminnoista. Voimme kerätä muun muassa seuraavia tietoja:

  • Nimi ja yhteystiedot. Keräämme etu- ja sukunimesi, sähköpostiosoitteesi, postiosoitteesi, puhelinnumerosi, toimitustietosi ja muut vastaavat yhteystietosi.
  • Tunnistautumistiedot. Keräämme salasanasi, salasanavihjeesi, henkilötunnuksesi ja muut vastaavat turvallisuustiedot, joita käytät tunnistautumiseen ja tilillesi kirjautumiseen.
  • Demografiset tiedot. Keräämme tietoja esimerkiksi iästäsi, sukupuolestasi, asuinmaastasi ja kieliasetuksistasi.
  • Maksutiedot. Keräämme välttämättömiä tietoja voidaksemme käsitellä maksusi mahdollisen ostotapahtuman yhteydessä, muun muassa maksuvälineesi numeron (esimerkiksi maksukortin numero) ja siihen liittyvän turvakoodin.
  • Ostohistoria. Keräämme tietoja ostoksistasi, ostosummistasi, ostotapahtumiesi ajankohdista sekä hyödyntämistäsi tarjouksista.
  • Laite- ja käyttötiedot. Keräämme tietoa laitteestasi ja laitteesi käytöstä. Tällaisia tietoja voivat olla tiedot käyttöjärjestelmästä, IP-osoite, laitetunnus (esimerkiksi puhelimen IMEI-koodi), maakohtaiset asetukset ja kieliasetukset.
  • Kiinnostuksen kohteet ja suosikit. Keräämme tietoja kiinnostuksen kohteistasi ja suosikeistasi, esimerkiksi suosikkituotteista, joita lisäät ostoskoriisi. Näiden ilmoittamiesi tietojen lisäksi voimme määrittää kiinnostuksen kohteesi ja suosikkisi myös muiden keräämiemme tietojen perusteella.

Keräämme myös tietoja, jotka välität meille, sekä meille lähettämiesi viestien sisällön. Tällaisia ovat esimerkiksi kirjoittamasi palautteet ja arvostelut tai asiakastuellemme esittämäsi kysymykset ja tiedot. Kun otat meihin yhteyttä esimerkiksi asiakastuessa tai keskustellaksesi edustajamme kanssa puhelimitse tai chatissa, keskusteluja voidaan seurata ja ne voidaan tallentaa.

Huomaa, että jos et halua meidän ottavan sinuun yhteyttä sähköpostitse, säilytämme kopion sähköpostiosoitteestasi lähetysten estolistallamme, jotta voimme varmistaa, ettei sinulle lähetetä sähköpostiviestejä toiveidesi vastaisesti.

Henkilötietojen käyttö

Käytämme asiakkaistamme ja käyttäjistämme keräämiämme tietoja seuraavia neljää pääasiallista tarkoitusta varten:

  • ylläpitääksemme liiketoimintaamme sekä toimittaaksemme (mukaan lukien kehittääksemme ja räätälöidäksemme) tarjoamiamme tuotteita ja palveluita
  • tarjotaksemme käyttäjille henkilökohtaisesti räätälöityjä palveluita
  • lähettääksemme käyttäjillemme viestintäsisältöä, mukaan lukien tietoa kampanjoista
  • markkinoidaksemme palveluita ja esittääksemme mainossisältöä omissa palveluissamme ja mainoksia tukevilla verkkosivustoilla.

Näistä syistä yhdistämme keräämiämme tietoja, jotta voimme tarjota sinulle entistä sujuvamman, yhdenmukaisemman ja henkilökohtaisemman käyttökokemuksen.

Tuotteidemme ja palveluidemme toimittaminen ja kehittäminen: Käytämme tietoja toimittaaksemme ja parantaaksemme tarjoamiamme tuotteita sekä suorittaaksemme välttämättömiä liiketoimia. Tähän lukeutuvat tuotteiden käsittely, ylläpito ja niiden suorituskyvyn parantaminen, uusien toimintojen kehittäminen, suorittaminen sekä asiakastuen tarjoaminen. Esimerkkejä tällaisesta käytöstä ovat:

  • Tuotteiden ja palveluiden toimittaminen. Käytämme tietoja voidaksemme toimeenpanna tilauksesi ja toimittaa sinulle tuotteitamme.
  • Asiakastuki. Käytämme tietoja asiakastuen tarjoamiseksi.
  • Sivuston kehittäminen. Käytämme tietoja muun muassa parantaaksemme käyttökokemusta verkkosivustoillamme. Seuraamme esimerkiksi käyttäjän toimintaa, hakusanoja ja klikkauksia verkkosivustoillamme parantaaksemme hakutulosten osuvuutta, määrittääksemme, mitä uusia toimintoja on priorisoitava, sekä kehittääksemme sivustojen sisältöä ja esittääksemme sinua kiinnostavaa sisältöä verkkosivustoillamme.
  • Turvallisuus. Käytämme tietoja esimerkiksi varmistaaksemme asiakkaidemme turvallisuuden, havaitaksemme ja estääksemme petoksia sekä ratkaistaksemme riita-asiat ja toimeenpannaksemme sopimuksemme.
  • Liiketoiminta/Business Intelligence. Adlibris-konserni käyttää tietoja voidakseen laatia yhdistettyjä analyyseja sekä kerätä ja hallita liiketoimintatietoa (Business Intelligence) analyysitoimintomme avulla. Tämä mahdollistaa liiketoimintamme ylläpitämisen ja turvaamisen sekä perusteltujen päätösten tekemisen. Säilytämme esimerkiksi tietoja, joita keräämme silloin, kun käyttäjä ei ole kirjautunut sisään (tunnistautunut), erillään käyttäjän henkilökohtaisista tilitiedoista, kuten nimestä, sähköpostiosoitteesta tai puhelinnumerosta. Käytämme pääasiassa anonyymeja tietoja, jotka eivät sisällä henkilötietoja, analysoidessamme asiakastietoja, tuotekehitystämme, personalisointia, trendejä ja tilastoja sekä muissa vastaavissa tarkoituksissa.

 

Räätälöidyt palvelut

Viestintä. Käytämme tietoja voidaksemme viestiä kanssasi. Voimme esimerkiksi ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse, puhelimitse tai muulla tavalla muistuttaaksemme sinua ostoskorissasi olevista tuotteista, pitääksemme sinut ajan tasalla tukipyyntösi käsittelystä tai kertoaksemme sinua mahdollisesti kiinnostavasta tarjouksesta. Lisätietoja siitä, miten voit hallita yhteystietojasi, sähköpostitilauksiasi ja kampanjaviestejä, on saatavilla tämän tietosuojakäytännön kohdasta Pääsy omiin henkilötietoihin ja tietojen tarkistaminen.

Markkinointi ja mainokset. Käytämme tietoja, jotka ilmoitat käyttäjätilisi rekisteröinnin yhteydessä sekä joita keräämme, kun teet ostoksia ja käytät Palveluitamme ja verkkosivustojamme, voidaksemme esittää sinulle olennaista markkinointisisältöä ja sinua mahdollisesti kiinnostavia mainoksia vieraillessasi verkkosivustoillamme ja tilatessasi uutiskirjeitämme. Tiedot analysoidaan ja ryhmitellään, jotta voimme muun muassa räätälöidä uutiskirjeiden sisältöä kiinnostuksen kohteidesi pohjalta. Kun vierailet verkkosivustoillamme, tallennamme tietokoneellesi evästeitä, joista osa voi olla mainosevästeitä (ns. kolmannen osapuolen evästeitä), selvittääksemme, minkä tyyppisistä verkkosivuista tai tuotteista olet kiinnostunut. Voimme tämän perusteella esittää sinulle tuotesuosituksia tai mainoksia verkkosivustoillamme tai muilla verkkosivustoilla. Jos esimerkiksi osoitat erityistä kiinnostusta lankoja kohtaan, voit saada kiinnostuspohjaisia mainoksia langoista sekä niihin liittyvistä palveluista ja tuotteista.

Voimme lisäksi jakaa anonyymejä käyttäytymistietoja käyttäjistämme mainostajillemme ja kumppaneillemme, mukaan lukien yrityksille, jotka sponsoroivat sisältöä (merkitty ilmoituksella ”Sisällön tarjoaa”, ”Maksettu sisältö/Sisällön maksaa” tai ”Mainos/Mainostajan sisältö”). Anonyymit tiedot ovat tietoja, joita ei ole mahdollista yhdistää tiettyyn henkilöön, sillä niistä on poistettu kaikki viittaukset käyttäjiimme. Tämä tarkoittaa, että kun vierailet muilla verkkosivustoilla, sinulle voidaan esittää mainoksia, jotka perustuvat käyttäytymiseesi verkkosivustoillamme.

Käyttäytymiseen perustuva uudelleen kohdistaminen (retargeting) on toinen kiinnostuspohjaisen markkinoinnin muoto, jonka avulla voimme esittää sinulle mainoksia verkkosivustollamme tekemiesi klikkausten perusteella.

Henkilötietojen jakamisen syyt

Meidän voi olla joskus välttämätöntä jakaa tietojasi muiden konserniimme kuuluvien yritysten kanssa tai alihankkijoidemme kanssa, jotta voimme toimittaa tilaamasi palvelut ja tuotteet. Tapauksissa, joissa luovutamme tietojasi muille tahoille, olemme ennalta varmistaneet, että kyseiset yritykset noudattavat tietosuojavaatimuksiamme, eikä yritysten ole myöskään sallittua käyttää vastaanottamiaan henkilötietoja mihinkään muuhun tarkoitukseen.

Jaamme henkilötietojasi esimerkiksi silloin, kun se on välttämätöntä jonkin liiketoimen suorittamiseksi. Luovutamme esimerkiksi ostotapahtuman yhteydessä ilmoittamasi maksutiedot pankeille ja muille laitoksille, jotka käsittelevät maksutapahtumia tai toimittavat muita rahoituspalveluita, sekä estääksemme petoksia ja vähentääksemme korttimaksuihin liittyviä luottoriskejä.

Jaamme tietoja myös sellaisten yritysten kanssa, jotka huolehtivat asiakaspalvelumme tukitoiminnoista tai järjestelmiemme ja palveluidemme suojaamisesta, kun ne tarvitsevat pääsyn henkilötietoihin kyseisten palveluiden toimittamiseksi. Lisäksi voimme luovuttaa henkilötietoja osana konsernin yhteistä liiketoimea, kun kyse on esimerkiksi fuusiosta tai omaisuuden myynnistä.

Meidän voi olla tarpeen luovuttaa tai säilyttää henkilötietojasi, kun katsomme sen olevan välttämätöntä:

  1. lain tai oikeusprosessin noudattamiseksi ja tietojen luovuttamiseksi poliisille ja muille asianomaisille viranomaisille
  2. asiakkaidemme suojaamiseksi, esimerkiksi roskapostin tai petosyritysten estämiseksi, tai auttaaksemme ehkäisemään kuolemantapauksia tai vakavia vahinkoja
  3. tuotteidemme turvallisuuden hallitsemiseksi ja ylläpitämiseksi, mukaan lukien estääksemme tai pysäyttääksemme järjestelmiimme tai verkostoihimme kohdistuvan hyökkäyksen
  4. suojellaksemme Adlibris-konsernin oikeuksia ja omaisuutta, mukaan lukien pannaksemme täytäntöön palveluiden käyttöä koskevat ehdot. Jos kuitenkin saamme tietoomme, että joku käyttää palveluitamme tehdäkseen kauppaa Adlibris-konserniin kuuluvalla varastetulla aineettomalla tai fyysisellä omaisuudella, emme tutki asiakkaan yksityistä sisältöä itse, vaan voimme luovuttaa asian poliisiviranomaiselle.

Huomaa, että jotkin sivustoistamme voivat sisältää linkkejä kolmansien osapuolten tuotteisiin, ja että kyseisten toimijoiden tietosuojakäytännöt poikkeavat Adlibris-konsernin käytännöistä. Jos ilmoitat henkilötietosi jotakin tällaista tuotetta varten, tietojasi käsitellään kyseisen yrityksen tietosuojakäytännön mukaisesti.

Pääsy omiin henkilötietoihin ja tietojen tarkistaminen

Kun kirjaudut tilillesi, voit muuttaa salasanasi ja sähköpostiosoitteesi. Jos haluat pyytää täydellistä yhteenvetoa Adlibris-konsernin säilyttämistä henkilötiedoistasi tai irtisanoa tilisi jossakin Adlibris-konsernin yhtiössä, ota meihin yhteyttä jäljempänä ilmoitettujen yhteystietojen kautta.

Viestintäasetuksesi

Voit valita, haluatko vastaanottaa kampanjaviestejä. Jos saat meiltä mainosviestejä sähköpostitse tai tekstiviestitse ja haluat peruuttaa niiden vastaanottamisen, voit tehdä sen noudattamalla kussakin viestissä annettuja ohjeita.

Mainosasetuksesi

Mikäli kiinnostuspohjaista mainontaa varten käytettäviä tietoja käytetään myös muihin välttämättömiin tarkoituksiin (muun muassa tuotteidemme toimittamista, analyyseja ja petosten havaitsemista varten), ei kyseisten tietojen keräämistä lopeteta, vaikka kieltäytyisit vastaanottamasta kiinnostuspohjaista mainontaa.

Voit estää kiinnostuspohjaisen mainonnan evästeasetuksistasi; lisätietoa tästä on saatavilla osoitteesta youronlinechoices.com.

Verkkoselainpohjaiset asetukset

  • Evästeasetukset. Tärkeät verkkoselainpohjaiset asetukset on kuvattu evästekäytännössämme. https://www.adlibris.com/se/kundtjanst/security
  • Seurantasuoja. Joissakin verkkoselaimissa on seurantasuojaksi kutsuttu toiminto, joka estää kolmansien osapuolten sisällön, muun muassa evästeiden, vastaanottamisen kaikilta verkkosivustoilta, jotka lisäät seurantasuojan listalle. Rajoittamalla näiden verkkosivustojen lähettämiä pyyntöjä verkkoselain rajoittaa tietoja, joita kyseiset kolmannen osapuolen sivustot voivat kerätä sinusta.

 

Oikeutesi

Adlibris-konserni noudattaa voimassa olevaa Euroopan unionin tietosuojalainsäädäntöä, jonka nojalla sinulla on seuraavat oikeudet:

  • Jos henkilötietojen käsittely perustuu suostumukseesi, sinulla on oikeus milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn.
  • Sinulla on oikeus pyytää maksutta ote henkilötietorekisteristä (lainsäädännön määrittämällä tavalla) sekä pyytää pääsyä henkilötietoihisi. Sinulla on myös oikeus pyytää tietojesi oikaisemista ja tietyissä tapauksissa tietojesi poistamista.
  • Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä.
  • Sinulla on oikeus pyytää henkilötietojesi siirtämistä toiselle organisaatiolle, joka vastaa henkilötietojesi käsittelystä (rekisterinpitäjän ominaisuudessa) niissä tapauksissa, joissa meidän oikeutemme henkilötietojesi käsittelyyn perustuu joko suostumukseesi tai kanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöönpanoon.
  • Sinulla on oikeus tehdä valitus kansalliselle tietosuojaviranomaiselle. Suomessa tietosuojavaltuutetun toimisto valvoo, että yritykset noudattavat lainsäädäntöä.

Käsittelemme henkilötietojasi tarvepohjaisesti voidaksemme ylläpitää liiketoimintaamme, täyttää sopimukselliset ja lakisääteiset velvoitteemme, varmistaa järjestelmiemme ja asiakkaidemme turvallisuuden sekä toimia oikeutetun etumme mukaisesti kohdissa ”HENKILÖTIETOJEN KÄYTTÖ” ja ”HENKILÖTIETOJEN JAKAMISEN SYYT” ilmoitetulla tavalla. Suostumusta edellyttävissä tapauksissa käsittelemme henkilötietojasi suostumuksesi nojalla. Kun siirrämme henkilötietoja Euroopan unionin ja/tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle, käytämme erinäisiä juridisia mekanismeja kohdassa ”HENKILÖTIETOJEN TALLENTAMINEN JA KÄSITTELY” kuvatulla tavalla.

Henkilötietojesi suojaaminen

Käytämme erilaisia suojaustekniikoita ja -menetelmiä suojataksemme henkilötietosi luvattomalta pääsyltä, käytöltä ja luovuttamiselta. Esimerkiksi ilmoittamasi henkilötiedot tallennetaan tietokonejärjestelmiin, joihin on rajoitettu pääsy ja jotka sijaitsevat suojatuissa tiloissa.

Henkilötietojen tallentaminen ja käsittely

Keräämiämme henkilötietoja voidaan säilyttää ja käsitellä asuinmaassasi tai muissa maissa, joissa Adlibris-konsernilla sen yhteistyökumppaneilla, tytäryhtiöillä tai palveluntarjoajilla on toimintaa. Tietojen tallennuspaikat valitaan tarkoin tehokkaan toiminnan varmistamiseksi, suorituskyvyn parantamiseksi sekä kopioiden mahdollistamiseksi sähkökatkoksen tai muiden ongelmien varalta. Ryhdymme toimenpiteisiin varmistaaksemme, että tämän tietosuojakäytännön mukaisesti kerättyjä tietoja käsitellään käytännössä määrätyllä tavalla ja soveltuvan lainsäädännön mukaisesti siellä, missä tietoja säilytetään.

Jos siirrämme henkilötietojasi EU:n/ETA:n ulkopuoliseen kolmanteen maahan, laadimme siitä sopimuksen ja ryhdymme muihin toimenpiteisiin lainsäädännön edellyttämällä tavalla.

Henkilötietojen säilyttäminen

Säilytämme henkilötietojasi niin pitkään kuin se on välttämätöntä tuotteiden ja palveluiden tarjoamiseksi, antamiesi ja hyväksymiesi toimeksiantojen suorittamiseksi tai muita välttämättömiä tarkoituksia varten, esimerkiksi lakisääteisten velvoitteidemme täyttämiseksi, riita-asioiden ratkaisemiseksi ja sopimustemme toimeenpanemiseksi. Koska kyseiset tarpeet voivat olla erilaisia riippuen tietojen tyypistä sekä palveluiden, tuotteiden ja asiayhteyden luonteesta, varsinaiset säilytysajat voivat vaihdella. Tietojen säilytysaikaan vaikuttavat esimerkiksi seuraavat kriteerit:

Kuinka pitkään henkilötietoja tarvitaan tuotteiden ja palveluiden toimittamiseksi?

Tähän sisältyvät muun muassa olemassa olevien tuotteiden ja palveluiden suorituskyvyn ylläpitäminen ja parantaminen, järjestelmiemme suojaaminen sekä välttämättömien liiketoiminta- ja kirjanpitotietojen hallinnointi. Tämä on yleinen sääntö, jonka perusteella useimmat säilytysajat määritetään.

Olemmeko määrittäneet tietyn tyyppisille tiedoille erityisen säilytysajan ja ilmoittaneet siitä?

  • Esimerkiksi verkkokäyttäytymistä koskevista tiedoista poistetaan keräämisen yhteydessä tunnistetiedot, kuten koko IP-osoite, minkä lisäksi evästetunniste ja muut tunnisteet poistetaan sovellettavassa evästekäytännössä ilmoitetun ajanjakson päätyttyä.

 

Ovatko käyttäjät hyväksyneet pidemmän säilytysajan?

Tässä tapauksessa säilytämme tietoja suostumuksesi nojalla. Onko Adlibris-konsernilla lakisääteinen, sopimuksellinen tai muu velvoite tietojen säilyttämiseen?

Esimerkkejä ovat tietojen säilyttämistä koskeva lainsäädäntö tietyillä lainkäyttöalueilla, viranomaispäätökset koskien tutkinnan kannalta olennaisten tietojen säilyttämistä sekä tiedot, joita on säilytettävä riita-asioiden ratkaisemiseksi. Henkilötietosi poistetaan tai anonymisoidaan, kun niitä ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin. Käytämme pääasiassa anonyymejä tietoja, jotka eivät sisällä henkilötietoja, analysoidessamme asiakastietoja, trendejä jne. kohdassa Henkilötietojen käyttö kuvatulla tavalla.

Muutokset tietosuojakäytäntöön

Päivitämme tietosuojakäytäntöämme saamamme asiakaspalautteen ja tekemiemme muutosten perusteella. Kun käytäntöä päivitetään, asiakirjan yläreunassa ilmoitettavaa viimeisen tarkistuksen päivämäärää muutetaan ja muutokset kirjataan asiakirjan loppuun kohtaan MUUTOSHISTORIA, minkä jälkeen muutokset astuvat voimaan.

Jos teemme suurempia muutoksia tietosuojakäytäntöön tai tapoihin, joilla Adlibris-konserni käyttää henkilötietojasi, sinulle ilmoitetaan muutoksista verkkosivustolla tai sähköpostitse ennen muutosten voimaan astumista, kun lainsäädäntö näin edellyttää. Suosittelemme lukemaan tämän tietosuojakäytännön ajoittain, jotta pysyt ajan tasalla siitä, miten Adlibris-konserni suojelee henkilötietojasi ja yksityisyyttäsi.

Yhteystiedot

Jos sinulla on kysyttävää henkilötietojesi käsittelystä tai tietosuojastamme tai haluat tehdä valituksen, ota meihin yhteyttä alla olevien yhteystietojen kautta.

Adlibris AB 556261-3512

Postiosoite: Adlibris AB, Personuppgiftsansvarig, Sveavägen 56, 105 44 STOCKHOLM, SVERIGE
Sähköposti: gdpr@adlibris.com

Adlibris Oy 0195663-7

Postiosoite: Adlibris AB, Personuppgiftsansvarig, Sveavägen 56, 105 44 STOCKHOLM, SVERIGE
Sähköposti: gdpr@adlibris.com

Adlibris AS 990 335 214

Postiosoite: Adlibris AB, Personuppgiftsansvarig, Sveavägen 56, 105 44 STOCKHOLM, SVERIGE
Sähköposti: gdpr@adlibris.com

Makujakauppa Oy 2840501-8

Postiosoite: Adlibris AB, Personuppgiftsansvarig, Sveavägen 56, 105 44 STOCKHOLM, SVERIGE
Sähköposti: gdpr@adlibris.com

Adlibris Kök AB 559017-7589

Postiosoite: Adlibris AB, Personuppgiftsansvarig, Sveavägen 56, 105 44 STOCKHOLM, SVERIGE
Sähköposti: gdpr@adlibris.com

Odlanu I Sverige AB 556725-9493

Postiosoite: Adlibris AB, Personuppgiftsansvarig, Sveavägen 56, 105 44 STOCKHOLM, SVERIGE
Sähköposti: gdpr@adlibris.com

Discshop Svenska Näthandel AB 556604-9952

Postiosoite: Adlibris AB, Personuppgiftsansvarig, Sveavägen 56, 105 44 STOCKHOLM, SVERIGE
Sähköposti: gdpr@adlibris.com

Discshop Alandia AB 1932506-7

Postiosoite: Adlibris AB, Personuppgiftsansvarig, Sveavägen 56, 105 44 STOCKHOLM, SVERIGE
Sähköposti: gdpr@adlibris.com

Jos ei toisin ilmoiteta, on Adlibris AB henkilötietojen, jotka kerätään tässä tietosuojakäytännössä käsittävien tuotteiden ja palveluiden kautta, tietosuojavastaava.


Muutoshistoria

Toukokuu 2018: Täsmennys uuden yleisen tietosuoja-asetuksen voimaan astumisen vuoksi (25.5.2018). [Päivitetty tietosuojakäytäntö astuu automaattisesti voimaan kaikkien asiakkaiden ja käyttäjien osalta 25.5.2018. Kyseisestä päivästä lähtien Palveluidemme käyttöön sovelletaan uutta tietosuojakäytäntöä.] Käytännön muokkaaminen ytimekkäämmäksi, selkeämmäksi, helppolukuisemmaksi ja helpommin ymmärrettäväksi.

Lokakuu 2019: Käytännön muokkaaminen johtuen siitä, että Bonnier-yhtiöiden käyttämän konsernille yhteisen asiakastietokannan hallinta siirtyi Bonnier News AB:lle. Aikaisemmin asiakastietokannan hallinnasta vastasi Bonnier AB. Osana Bonnier-yhtiöiden yhteistyötä tapahtuvasta henkilötietojen käsittelystä vastaava rekisterinpitäjä on Bonnier News AB yhdessä sen Bonnier-yhtiön kanssa, jonka asiakas olet tai jonka palveluita käytät.

Marraskuu 2019: Koko tietosuojakäytännön tarkistaminen ilmaisujen ym. selventämistä varten.

Huhtikuu 2020: Tietosuojakäytännön tarkistaminen ja sen tekstin selkeyttäminen.

Asiakaspalvelu

asiakaspalvelu@discshop.fi

Discshop Alandia Oy

Uutiskirje

Facebook

Liity faniksemme Facebookissa ja pysyt ajan tasalla! Tykkää meistä Facebookissa

Twitter

Seuraa meitä Twitterissä! Discshop Twitterissä

Instagram

Seuraa meitä Instagramissa! Discshop Instagramissa

Suomen Varmakauppa

Sertifioitu luotettava verkkokauppa Lue lisää

18:00

Tilaa ennen 18:00 - Tilauksesi lähetetään samana päivänä.

Valikoimissa yli

13 000 elokuvaa
3 000 peliä

Bonusohjelma

Tähtitarjoukset huippuasiakkaille! Lue lisää

Avoin kauppa

14 päivän palautus ja vaihto-oikeus. Lue lisää
© 2005-2020 Discshop Alandia Oy | Y-tunnus: 1932506-7 | Cookies
SF Anytime | Adlibris | Discshop.se